We've got the right Spirit...

...to Design the Best Gin...


De laatste tijd hoor je vaak dat de markt voor gins tanende is. Echter, niets is minder waar. De markt voor commerciële massa spirits toont wellicht een daling, maar de vraag naar ambachtelijk gestookte originele en eigenzinnige gins neemt nog steeds toe.

De analogie met de bierwereld is bijzonder verrassend. Daar waar de grote pilsbrouwers ieder jaar weer hun hectoliters zien teruglopen, stijgt de vraag naar speciaalbieren. Dit fenomeen doet zich nu al enkele jaren voor en lijkt niet te stoppen. Voorlopig althans.

Doordat de "roots" van de stokerij in deze wereld van speciaalbier ligt (Hildegard en Bas van Ostaden lanceerden in 2000 het Vlaamse speciaalbier Urthel dat sinds 2012 eigendom is van de Nederlandse Brouwerij Bavaria), begrijpen wij als geen ander welke richting de huidige moderne ginscene opgaat. En dat vind je terug in het karakter van de verschillende gins die The Bassets Craft Distillery iedere keer weer met veel passie creëert. 

 

"De vraag naar ambachtelijk gestookte originele

en eigenzinnige gins neemt nog steeds toe."

 

De consument die ambachtelijke "Craft" gins weet te waarderen en er ook daadwerkelijk naar op zoek gaat, wordt ook met de dag kritischer wanneer het gaat om herkomst van het product en de gebruikte ingrediënten. De echte liefhebber wil weten waar hun spirit vandaan komt! Het verhaal achter de het product. En dat is een positieve ontwikkeling. Een goede spirit komt inderdaad ergens vandaan. Het komt van mensen met passie, en dat proef je. Iedere keer weer...

 

 

Bassets Flanders Dry Gin, is een van de eerste

succesvolle gins van The Basets Craft Distillery

 

Openheid naar de consument vinden wij bij The Bassets Craft Distillery de normaalste zaak van de wereld. Hierdoor weet de koper van onze producten wat hij kan verwachten. Daarom vermelden wij op al onze achteretiketten van producten die de stokerij verlaten "Created, Distilled & Handbottled bij The Bassets Craft Distillery". Deze vermelding staat zowel op onze eigen flessen als op de producten die de stokerij produceert voor derden. Het maakt van het "backlabel" een Kwaliteitslabel!

 

De aloude regel dat uit een interessante samenwerking

enkel interessante producten voortkomen, is onomstotelijk waar.

Zo ook in dit geval. Bassets True Blue - Harvest 2017 - is een geslaagde samenwerking

met Blauwe Bessen kwekerij Spitsboek uit Ede, Nederland.

 

"Ons backlabel is ons Kwaliteitslabel"

 

Als u meer wilt weten over onze gins, en dat wilt u, neem dan eens gerust, geheel vrijblijvend, contact met op met The Pioneers of Spirits door ons een mail te sturen naar info@thebassets.com of gewoon te bellen met Bas van Ostaden (+32.(0)476.62.92.10. Tot straks...