The Pioneers of spirit

...creating only the best Tailor Made Spirits...


The Bassets Craft Distillery heeft in de afgelopen jaren al voor veel restaurants, sterrenchefs, service clubs, ondernemers en vele, vele anderen, originele spirits en likeuren gecreëerd. Zo produceert The Bassets gins die hoge scores in nationale ratings behaalden zoals Alidor en Gaugin I en Gaugin II of awards ontvingen op internationale tastings zoals de 2 gouden sterren 2018 voor Mille Original Gin van het International Taste  & Quality Institute (iTQi). 

Maar ook op het gebied van minder voor de hand liggende spirits is de Distillery zeer actief. Zo durfde Michaël Vrijmoed de uitdaging aan om samen met The Bassets Craft Distillery een eigen jenever te ontwikkelen en dit, bijna "vergeten", tot het Belgisch erfgoed behorende product, weer op de kaart te zetten. Een mooi en oprecht project wat beiden veel positieve reacties heeft opgeleverd.

 

"Het ontwikkelen van een nieuw recept

doe je niet zomaar tussen pot en pint..."

 

De vakgebieden waar The Bassets Craft Distillery voornamelijk op actief is en waarvoor zij ook de nodige uitgebreide kennis en expertise in huis heeft, zijn de volgende: gin, jenever, whisky, vermouth, rum en likeuren in de meest ruime zin van het woord. Het is dit aanbod van verschillende disciplines die voor opdrachtgevers bijzonder interessant zijn. Hiermee wordt het voor hen mogelijk om zich daadwerkelijk te onderscheiden van anderen bij het ontwerpen van een nieuwe, geheel eigen spirit.

 


Speciaal voor de geboorte van zijn dochter Hazel, heeft

Kevin Goovaerts één wel heel speciale gin laten stoken.

 

Speciaal voor Horeca-doeleinden kunnen onze producten ook in stoere RVS/INOX vaten aangeleverd worden, compleet met "Branding" van de Spirit.

Het ambachtelijk persen met behulp van een kleine houten pers van de

Blauwe Bessen van Spitsboek uit Ede voor de Bassets True Blue

- Harvest 2017 - Gin en de

Blauwe Bessen Likeur.

 

Mille Orange Gin, een Tailor Made Spirit, gemaakt in opdracht van Fréderic Boulez, werd bekroond met 2 gouden sterren 2018, Superieure Smaak Award (Superior  Taste Award), uitgereikt door het International Taste & Quality Institute (iTQi)Het ontwikkelen van een nieuw recept doe je niet zomaar tussen pot en pint. Het lanceren van een nieuwe spirit is een serieuze zaak, kost de opdrachtgever geld en vraagt daarom een goed onderbouwd ondernemingsplan. Ergo, het gaat hier om een gedegen studie naar de wensen van de klant en de kunst om dat te vertalen in de uiteindelijk gewenste spirit. En enkel de hoogst mogelijke graad van perfectie geldt hierbij als minimum eis.

 

"Al deze ervaring zit gebald in één stokerij.

De onze, The Bassets Craft Distillery!"

 

Nee, het ontwikkelen van een nieuwe spirit is een serieuze zaak en vraagt kennis van zaken. Héél véél kennis. En die heeft de Distillery al meer dan twintig jaar in huis.
Kennis omtrent de wijze van stoken en de juiste keuze van biologisch geteelde kruiden en vruchten. Maar ook belangrijk is het verstand hebben van geuren, smaken, aroma's en lagering van een spirit in zijn algemeenheid en op hout in het bijzonder. De wetenschap die daaruit volgt, geeft ons de mogelijkheid combinaties te maken waarvan we weten dat die perfect samengaan. Deze combinaties stellen ons in staat de meest fantastische en unieke spirit te creëren. Maar daarnaast weten we ook welke combinaties dat zeker niet doen!

Al deze ervaring zit gebald in één stokerij. De onze, The Bassets Craft Distillery en staat geheel ten dienste van onze opdrachtgevers.

 

Voor de Mirage "Winterbar" in Mechelen heeft The Bassets Craft Distillery

een speciale Limited Edition 2017 van haar Bassets Flanders Dry Gin gestookt.

Dit is één van de succesvolle projecten van de Distillery voor ondernemers.

 

Wij nemen de tijd om samen met u te zoeken naar datgene wat u eigenlijk heel graag zou willen. We luisteren naar u. Denken mee wanneer het gaat over vormgeving, keuze van flessen, productuitstraling en kunnen u zelfs adviseren op het gebied van het vercommercialiseren van uw product. Nog zo'n pakket aan voordelen voor u.

 

"You are only one phone call away

to get the best Spirit. Your own spirit!"

 

Wilt u eens weten wat voor u, uw bedrijf of organisatie de mogelijkheden zijn voor een eigen Tailor Made Spirit? Neem dan eens gerust, geheel vrijblijvend, contact met op met The Pioneers of Spirits door ons een mail te sturen naar info@thebassets.com of gewoon te bellen met Bas van Ostaden (+32.(0)476.62.92.10. Tot straks...