The right Spirit is in the Barrel

...And it's waiting for You...


The Art of Distilling Whisky

 

Sinds het einde van 2017 stookt The Bassets Craft Distillery haar eigen New Make Spirit om dat na minimaal 3 jaar en één dag lageren op haar eigen eiken houten vaten, whisky te mogen noemen. 

Daar waar andere stokers hun producten "finishen" op oude porto, whisky vaten van bekende Schotse stokerijen of gebruikte rumvaten, hebben wij gekozen voor een uitgekiend samengesteld portfolio van "Tailor Made" eiken vaten. Onder het motto "Let the wood do its job" trachten we producten te creëren waarvan het karakter, naast de wijze van stoken, ook voor een groot deel bepaald wordt door de wel overwogen houtkeuze.

 

En als besloten wordt om een oud vat te gaan gebruiken, dan zal er op dat bewuste vat eerder enkel een product van de brouwerij of stokerij mogen hebben gelegen. Op deze manier willen we de signatuur van onze stokerij bewaren.
Zo ligt er op dit moment een hoeveelheid New Make Spirit op vaten van Frans eiken, waarop eerder voor een periode van vijf jaar Samaranth, een zwaar speciaalbier van 11,5% gebrouwen in onze eigen brouwerij, heeft gelegen. En andersom kunnen de vaten waarop onze BorderRum heeft gelegen, uitermate interessant zijn voor het lageren van een speciaalbier.

 

Echter, de eerste flessen Bassets whisky uit onze stokerij kunnen pas worden verwacht rond 2 december 2020. Maar tot die tijd is wachten een schone zaak...

 

The Art of Cooperage
The start of a marriage parfait...

 

De kunst van het maken van eiken vaten ligt op de eerste plaats in de kennis van de verschillende houtsoorten. De juiste keuze van hout is bepalend voor het uiteindelijke product. The Bassets gaat haar met zorg gestookte jenever, rum of whisky, voor de komende jaren toevertrouwen aan deze eiken vaten. Reden te meer om samen met de Cooperage de juiste keuze van houtsoorten te bepalen. En dit alles in het licht van het gewenste eindproduct.

 

Al onze vaten zijn, tot in het kleinste detail, speciaal Voor The Bassets Craft Distillery ontwikkeld en samengesteld met het doel om, na jaren van lagering, enkel het allerbeste resultaat te geven. Een resultaat die zo kenmerkend zal zijn voor de stijl van de The Bassets whisky. 

 

 

Wilt u meer informatie omtrent ons unieke whiskyproject, en dat wilt u, neem dan eens gerust, geheel vrijblijvend, contact met op met The Pioneers of Spirits door ons een mail te sturen naar info@thebassets.com of gewoon te bellen met Bas van Ostaden (+32.(0)476.62.92.10. Tot straks...