Cogétama Extraordinay Gin

44% - 50 cl. 

 

Profiel:

Citrus: +

Kruidig: ++

 

Cogétama Extraordinary Gin is een ode aan een wel heel bijzondere sigarennijverheid van weleer. Eén die ruim 100 jaar werkgelegenheid en voorspoed verschafte aan de inwoners van het Oost-Vlaamse Knesselare.

 

Maar deze Cogétama Gin is ook een eerbetoon aan het volk van Knesselare die nog steeds trots is op haar unieke verleden. Nu nog altijd verbindt Cogétama mensen met elkaar tot een hechte gemeenschap. Wat een eenvoudige sigaar al niet teweeg kan brengen.

 

De presentatie van de opvallende klassieke Cogétamafles neem u weer mee naar de vervlogen tijden van het oude Knesselaarse sigarenmerk. De kenmerkende indiaan siert prominent het vooretiket dat de vorm heeft van het zo vertrouwde sigarenbandje. De banderol onder op de fles verwijst dan weer naar het papieren bandje of wikkel rond de sigaren waarop de verkoopprijs stond aangegeven.

 

Met deze Cogétama Extraordinary Gin heeft u niet zo maar een gin in handen, maar een exclusieve gin waarin een trotse cultuur en een rijke historie stevig samengebald zit, klaar om u mee te nemen naar andere tijden...

€ 42,50

 • 0,93 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Sigarenfabriek Vande Walle Frères te Knesselare anno 1905...


Als je geluk wilt delen, moet je het vermenigvuldigen. 

Share met je vrienden als je Cogétama Extraordinary Gin lekker vindt.
 • Small Batch grootte:
  Maximaal 300 flessen per batch, ongenummerd

 • Samenstelling:
  Moutwijn. Jeneverbes, gember, selder, angelica, venkel en citroengras zijn slechts enkele van de handpicked botanicals in de Cogétama Extraordinary Gin.

 • Tasting notes:
  Cogétama Extraordinary Gin is een echte stoere maar elegante gin. Zacht citric en spicy door het gebruik van gember en citroengras. Selder en venkel geven op hun beurt deze Cogétama gin zijn kloeke stoere kruidige karakter. De warme volle toets in deze gin, die feitelijk symbool staat voor de warmte en geborgenheid van de Cogétama sigaar, komt van de traag gestookte zuivere moutwijn.
  En voor hen die het echt niet kunnen laten, een stralend glas Cogétama Extraordinary Gin is natuurlijk uitermate smaakvol wanneer deze in alle rust vergezeld gaat van een mooie robuuste Cogétama sigaar. Maar daarover later meer.

De nieuwe Cogétama Sigarenfabriek aan de Kerkstraat in Knesselare in 1902...

 • Perfect Serve (by LiesVan Wolvelaer):
  De Cogétama Extraordinary Gin staat voor een elegant, subtiel en smaakvol product. Net zoals de historische Knesselse Cogétama sigaar ook was. Kortom, een "allemansvriend". Eén die levensgenieters samenbrengt en hun laat kennismaken met een mooie ambachtelijke gin.
  Om de pure aroma's van Cogétama gin naar boven te laten komen, gebruik je het best een schijfje verse gember en takje van verse onbespoten venkel. Presenteer Cogétama in een stoere whiskytumbler met veel ijs. Cogétama Extraordinary Gin is het lekkerst puur, recht uit de diepvries, On the Rocks of met een zachte tonic. Maar vooral met een goed gezelschap. Santé...

 • Tonic suggestie:
  Schweppes Premium Mixer Ginger & Cardamom of Thomas Henry Tonic.

 

 

 

 

Cogétama Extraordinary Gin serveer je best

in een kloeke whisky tumbler.

Vertrouwde Cogétama indiaan... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cogétama Extraordinary Gin wordt op deze wijze gepresenteerd in

Restaurant De Hoppeschuur te Knesselare.

(Cocktail made by Lies Van Wolvelaer)


Wij horen graag wat u vindt van Cogétama Extraordinary Gin.

Geef ons uw mening en u krijgt van ons eeuwige roem...

 

Commentaren: 0