Vrijmoed Gastro Jenever

38% - 50 cl.

 

"Dat jenever een beetje oubollig imago zou hebben is volledig onterecht. Het behoort net zo goed als bier tot ons Belgisch erfgoed", aldus Michaël Vrijmoed.
Maar welke relatie heeft Michelin sterrenchef Michaël Vrijmoed met jenever? 
Daarvoor moeten we terug gaan naar de tweede helft van de 18de eeuw. Naar 1776 wel te verstaan. In dat jaar stichtte Johannes Vrijmoed in Schiedam een jeneverstokerij die vanaf 1850 de naam "Vrijmoed jeneverstokerij" kreeg.
De stokerij ging over van vader op zoon en was voor die tijd een vooraanstaande goed draaiende stokerij. Helaas kwam er, in de late jaren zeventig van onze vorige eeuw, aan deze familietraditie van meer dan 200 jaar een einde. Niemand uit de familie Vrijmoed was geïnteresseerd in het voortzetten van de jenevertraditie. Niemand?

Was er nu echt niemand die Vrijmoed jenever opnieuw op de kaart wilde zetten...?

 

Ook bij Michaël waren er geen voortekenen dat hij de familietraditie nieuw leven zou gaan inblazen. Tot hij samen met zijn sommelier Benjamin De Buck samen met Hildegard en Bas van Ostaden van The Bassets Craft Distillery plannen begon te maken. 
Voor de jenever gingen zij op zoek naar een artisanale old school basis met een moderne twist. "Old school, New style", zoals zij dat noemen. Het ambachtelijke, de "Old school", vonden zij in het Vlaamse karakter van de jenever, door ruim  gebruik te maken van moutwijn, het gebruik van een alambiek en kleinschalig geteelde biologische en met de hand geplukte kruiden.
De "New style" komt door het gebruik van voor jenever niet zo voor de hand liggende botanicals als kaffir en citroengras.
En zo komt er, na een stilte van meer dan veertig jaar, opnieuw leven in een oude trotse familietraditie.
Wat kan het leven toch mooi zijn...

€ 42,95

 • 0,88 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Als je geluk wilt delen, moet je het vermenigvuldigen. 

Share met je vrienden als je Vrijmoed Gastro Jenever lekker vindt.  • Small Batch grootte:
  Maximaal 300 flessen per batch. Ongenummerd.

 • Samenstelling:
  Jeneverbes, gember, moutwijn, bittere sinasschil, korianderzaad, steranijs, engelwortel, munt en Kaffir.

 • Tasting notes: 
  Vrijmoed jenever is wel iets heel bijzonders geworden. Viermaal op ambachtelijke wijze gestookt in een kleine pot-still staat garant voor een ultieme zachtheid en een brede waaier van smaken en aroma's. Vrijmoed jenever neemt je heel even mee naar vervlogen tijden. Naar de kaaien van de oude jeneverstad bij uitstek. Schiedam, waar schepen aanmeerden om met de grootste zorg de grondstoffen te leveren voor Vrijmoed "beste borrel".
  De heerlijke geur van kruiden en specerijen, het zwoele zachte aroma van de jeneverbes en de aangenaam warme toon van moutwijn verrijkte de lucht rondom de stokerij van de familie Vrijmoed, maar vooral je glas.
  In de smaak heeft Vrijmoed jenever alles wat een jenever moet hebben. Zachtheid, niet branderig. Het resultaat van het viermaal stoken. Kruidig, met in ver in de achtergrond, bijna onopvallende frisheid van kaffir en citrustonen.
  Het is uiteindelijk de moutwijn die in de after-taste lang uitvloeit en je een gevoel geeft van een warm welbehagen.
  Vrijmoed jenever is moderne jenever maar gebouwd op een lange familietraditie van destilleren. En dat proef je, van het begin tot het einde. Opnieuw en opnieuw, en opnieuw...

 • Perfect Serve (by Lies Van Wolvelaer):
  Michaël Vrijmoed zou Michaël Vrijmoed niet zijn zonder zijn eigen Vrijmoed jenever? Een stukje Nederlandse familietraditie in je glas.
  In navolging van deze traditie, drink je Vrijmoed jenever natuurlijk het best puur, zo uit de koelkast of vriezer, uit een hoog slank glas.
  Als je liever een meer stoere toets aan wilt geven is een tumbler ook een optie.
  Probeer Vrijmoed jenever ook eens op een zonnig terras als aperitief met vers geperst Granny Smith appelsap en véél ijs, 5 cl. Vrijmoed jenever en 10 cl. appelsap. Durf jij de uitdaging aan...?

 

 

 

Vrijmoed jenever serveer je best

in een slank en elegant borrelglas of een stoere whisky tumbler.Vrijmoed Super-Plus Deal

Vrijmoed Gin PLUS Vrijmoed Jenever samen voor nog geen 85 euro.

Dat is pas een Super-Plus Deal!

€ 87,90

€ 84,95

 • 1,76 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijmoed Gastro Jenever wordt op deze wijze gepresenteerd in

Restaurant De Hoppeschuur te Knesselare.

(Cocktail made by Lies Van Wolvelaer)


Wij horen graag wat u vindt van Vrijmoed Gastro Jenever.

Geef ons uw mening en u krijgt van ons eeuwige roem...

 

Commentaren: 0