The Art of Craft

...a serious matter...


The Bassets Craft Distillery ligt sinds 2015 verscholen in de bossen van het West-Vlaamse Ruiselede. Ze vormt de basis van wat men nu noemt, The Belgian Craft Distillers Movement, een conglomeraat van verschillende kleine ambachtelijke "warme" distilleerderijen die originele producten van hoge kwaliteit, in kleine batches stoken en vercommercialiseren.
Het is een ontwikkeling in België die ons doet terugdenken aan de opkomst van de microbrouwerijen, ruim twintig jaar geleden. Zij hebben het toenmalige traditionele bierlandschap in de loop van de jaren verrast met de meest uiteenlopende nieuwe en originele bieren. Hierdoor is België nog meer dan ooit het belangrijkste voorbeeld  geworden op het gebied van bierontwikkeling en bierproductie binnen de internationale bierscene. Voor vele jonge brouwers, waar ook ter wereld, was en is nog steeds België het grote voorbeeld wanneer het gaat om het brouwen van het perfecte bier. Eenzelfde ontwikkeling dient zich nu aan op het gebied van het ambachtelijk stoken.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrouwd gezicht aan de ingang van de stokerij (Winter 2017)

 

Craft Distilling is nog nooit zo belangrijk en innoverend geweest als nu. Het is een tegenreactie op alles wat "massa" is. Craft Distilling is ambacht, het telkens weer creëren van mooie unieke producten in kleine "small" batches. Het heeft als belangrijke basis dat het tijd kost om een goed ambachtelijk product te maken. Dit laatste gegeven is waarde bepalend voor Craft Distilling, in een wereld die toch al te snel beweegt.

Craft Distilling is ook de grenzen van het onmogelijke opzoeken, ze te ontdekken en deze grenzen, indien nodig, te verleggen. Craft Distilling betekent ook gewoon doen, durven risico te lopen, de teleurstellingen te accepteren en ervan te leren. Maar het is vooral genieten van de successen en steeds weer nieuwe opportuniteiten te zien. That's the Art of Craft...

 

The Guys from the Distillery

Old school, New style...

Met respect voor oude tradities en het vakmanschap van destilleren, macereren en blenden, hebben “The Guys from the Distillery” zich wel een heel bijzonder doel gesteld. Het is hun ambitie oude vertrouwde maar soms ten onrechte in de vergetelheid geraakte destilaten, maceraten en likeuren nieuw leven in te blazen. Ze opnieuw het genieten waard te maken. Gewoon weer spannend te maken!

En dit alles zonder de herkomst of de geschiedenis van de spirit uit het oog te verliezen. Eerlijk en oorspronkelijk, oprecht, transparant, gedurfd, een beetje eigenwijs, maar vooral eigenzinnig wanneer het gaat om het eindresultaat. En de manier waarop The Guys dat doen? Das eenvoudig, Their way! The Bassets Way...!

 

"Old School, New Style" is het motto van The Bassets Craft Distillery. Door het gebruik van enkel kleinere Pot Stills, zijn The Guys iedere keer weer in staat om prachtige small batches van de meest uiteenlopende uitzonderlijke spirits te creëren. Of het nu gaat om eigen producten of spirits in opdracht van derden. Viva la difference.

Kwaliteit boven kwantiteit. En dat vind je bij The Bassets Craft Distillery in alles terug. Van de keuze en herkomst van de gebruikte kruiden tot de samenstelling van de, speciaal voor The Bassets vervaardigde, eiken vaten waaraan The Guys hun zorgvuldig gestookte New Make Spirit voor de komende jaren zullen toevertrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het laten rusten van hun New Make Spirit, maken The Guys gebruik van speciaal

voor de Distillery samengestelde eiken vaten. De juiste houtkeuze gecombineerd met

het vakmanschap van de beste vatenmakers van Europa zal garant staan voor het beste eindproduct.

Enkel zo krijgen zij de Craft whisky die ze willen hebben, "The Bassets Finest Craft Whisky".

The journey never stops...

De zoektocht naar mooie, bijzondere en fascinerende dranken zal voor The Guys from the Distillery nooit stoppen. Daarom wees welkom, vrienden van The Distillery, en treedt binnen in de wereld van The Bassets. Geniet van deze bijzondere reis. Een boeiende ontdekkingstocht die al uw zintuigen zal beroeren. The Guys zullen u graag de weg wijzen.

Ze zijn niet voor niks "The Pioneers of Spirit".

 

Enjoy the journey, my friends. It's already started by entering our site. And this journey will never stop.

Never, ever...!