Les Quatre Chats Liqueur, puur natuurlijk en natuurlijk puur...

In onze eigen Liqueurstokerij maken we, naast verschillende liqueurs voor derden, ook onze eigen Les Quatre Chats Liqueurreeks. Een verzameling exclusieve, eigenzinnige en eigenwijze liqueurs. Al klinken sommige productnamen u mogelijk bekend in de oren, niets is minder waar.

Elke Les Quatre Chats Liqueur, zorgvuldig samengesteld door onze liqueurontwerpster Hildegard van Ostaden, heeft een heel eigen karakter meegekregen. Hildegard is bij samenstelling steeds weer uitgegaan van de traditionele basisvorm van de liqueur, om er daarna een moderne eigentijdse "twist" aan te geven. Deze visie maakt dat elke Liqueur uit de Les Quatre Chats reeks een waar genot is om met plezier van te genieten.  


Les Quatre Chats Rode Vermouth

Deze Rode Vermouth is 100% West-Vlaams en dat is op zijn minst al heel bijzonder te noemen. De rode wijn komt van Het Wijngoed Kapelle, op nog geen 6 kilometer afstand van de stokerij. De druiven worden met de hand geplukt en daarna nogmaals zorgvuldig gecontroleerd alvorens ze verder verwerkt worden.

De wijn heeft 3 jaar gelegen op Frans eiken vaten. Hierdoor heeft deze Vermouth een mooi vol aroma met hints van hout, leer, vanille en chocolade.

De smaak is rond en vol door de lagering op eiken vaten, met de aangenaam bittere toetsen van alsem, rijpe rode vruchten, rozijnen, dadels en vijgen. 

De afdronk is rijkelijk en vloeit lang en aangenaam uit. U kunt Les Quatre Chats Vermouth puur drinken als aperitief, met wat blokjes ijs of als eigentijdse cocktail, geserveerd in een elegant glas met een zachte tonic.

 

21.0%/50 cl.

Binnenkort beperkt verkrijgbaar in de OnlineShop

Produced & bottled at The Bassets Craft DistilleryBezoek onze OnlineShop voor de beste Liqueurs


Les Quatre Chats Orancello

Les Quatre Chats Orancello is een smaakvolle liqueur die gemaakt is met biologische sinaasappelen uit Andalusië, Spanje. Voor onze Orancello worden de sinaasappelen met heel veel zorg handmatig geschild om te voorkomen dat de schil te dik is. Het wit van de schil geeft namelijk een ongewenst bittere smaak aan onze Orancello.

Na een periode van maceratie gaat een gedeelte hiervan naar de distilleerderij om opgestookt te worden. Dit deel wordt later weer gebruikt in de liqueur om een nog intensere smaak te verkrijgen. Een speciale kruidensamenstelling zorgt er uiteindelijk voor dat onze Orancello net dat extra Zuid-Spaanse tintje krijgt, dat u weer meeneemt naar zwoele zomeravonden met vrienden.

Door minder suiker toe te voegen dan gebruikelijk is  Les Quatre Chats Orancello een aangenaam zacht zoete Liqueur geworden.

 

Les Quatre Chats Orancello kan koud recht uit de diepvries gedronken worden als aperitief. Maar ook als heerlijke cocktail met een zachte tonic. 

 

32.0%/50 cl.

Binnenkort verkrijgbaar in de OnlineShop

Produced & bottled at The Bassets Craft DistilleryLes Quatre Chats Limoncello

Les Quatre Chats Limoncello wordt gemaakt met wilde biologische citroenen uit Andalusië, Spanje. Voor onze Limoncello worden de citroenen met heel veel zorg handmatig geschild om te voorkomen dat de schil te dik is. Het wit van de schil geeft namelijk een ongewenst bittere smaak aan onze Limoncello.

Na een periode van maceratie gaat een gedeelte hiervan naar de distilleerderij om opgestookt te worden. Dit deel wordt later weer gebruikt in de liqueur om een nog intensere smaak te verkrijgen. Een speciale kruidensamenstelling zorgt er uiteindelijk voor dat onze Limoncello net dat extra Zuid-Spaanse tintje krijgt dat u weer meeneemt naar zwoele zomeravonden met vrienden. 

Door minder suiker toe te voegen dan gebruikelijk, is Les Quatre Chats Limoncello een aangenaam zacht zoete Liqueur geworden.

 

Les Quatre Chats Limoncello kan koud recht uit de diepvries gedronken worden als aperitief. Maar ook als heerlijke cocktail afgewerkt met een zachte tonic, afgewerkt met wat rozemarijn en een schijfje limoen.

 

32.0%/50 cl.

Binnenkort verkrijgbaar in de OnlineShop

Produced & bottled at The Bassets Craft DistilleryLes Quatre Chats Quince Liqueur

Kweeperen! Dit zijn niet direct de eerste herfstvruchten waaraan gedacht wordt bij het samenstellen van een liqueur. En toch zijn we die uitdaging aangegaan.

Les Quatre Chats Quince is een gastronomische Liqueur geworden. Quince is aangenaam kruidig en gemaakt met de allerbeste, zorgvuldig met de hand geselecteerde, geurige kweeperen uit het Oost-Vlaamse Meetjesland. De smaak van Quince is puur, subtiel zoet en heeft een krachtige fruitigheid.

Quince kan puur gedronken worden als aperitief of als een cocktail met ijs en een zachte tonic. Maar vooral met vrienden is Les Quatre Chats Quince aangenaam gezelschap.

 

28.0%/50 cl.

Binnenkort beperkt verkrijgbaar in de OnlineShop

Produced & bottled at The Bassets Craft DistilleryGa naar OnlineShop voor de lekkerste Liqueurs


Les Quatre Chats Green Walnut Liqueur

25 oude notelaars aan de rand van een vergeten deel van een vliegveld ergens in Oost-Vlaanderen was de start van wel een heel bijzonder project. Les Quatre Chats Green Walnut Liqueur is gemaakt van groene walnoten die ieder jaar voor 30 juni geoogst moeten worden. Door de langdurige maceratie van deze noten komen de rijkelijke aroma's vrij. De combinatie met onze 3 jaar oude, op eiken vaten gelagerde, rhum en een perfecte kruidensamenstelling, maken Green Walnut tot een zeer exclusieve Liqueur.

Les Quatre Chats Green Walnut Liqueur is de aangename afsluiting van elke goede maaltijd met vrienden. Puur naast een mooie koffie of als digestief in een stoere whiskytumbler met wat ijs. 

 

32.0%/50 cl.

Binnenkort beperkt verkrijgbaar in de OnlineShop

Produced & bottled at The Bassets Craft DistilleryLes Quatre Chats Hierbas OA Liqueur

Kruidenliqueurs bestaan er al sinds mensenheugenis. Vroeger werden ze gedronken om wille van hun geneeskrachtige eigenschappen, later als digestief na een goede maaltijd. De uitdaging om deze oude kruidendrank in een nieuw jasje te steken, of beter gezegd te bottelen, nam ons team dan ook met veel plezier aan.

La Quatre Chats Hierbas OA Liqueur is zowel een moderne aperitief als digestief geworden. Kruidig in de neus zoals je verwacht van een Hierbas, maar met souplesse. Als gras na een malse zomerse regenbui, groen, groen en nog eens groen.

Als gevolg van 2 jaar lagering op medium toasted Frans eiken vaten is de smaak is aangenaam vol en rijkelijk, bijna warm kruidig met hints van vanille, hout en honing.

Les Quatre Chats Hierbas OA Liqueur kan puur gedronken worden als aperitief, of als digestief met ijs geserveerd in een stoere whiskytumbler. Maar ook als cocktail met ijs en een zachte tonic, afgewerkt met wat rozemarijn.

Maar vooral met vrienden is Les Quatre Chats Hierbas OA Liqueur aangenaam gezelschap.

 

 32.0%/50 cl.

Binnenkort beperkt verkrijgbaar in de OnlineShop

Produced & bottled at The Bassets Craft Distillery