Bassets Rum, de ultieme vorm van creativiteit...


Geboren in de Caraïben maar getogen in West-Vlaanderen...

Onze rum is geboren in het bruisende hart van de Caraïben en ontwikkelt zich in alle rust verder in speciaal daarvoor geselecteerde vaten op het domein van de destilleerderij in Ruiselede/West-Vlaanderen.

 

De eerste rum die door The Bassets in oktober 2020 werd gelanceerd was de acht jaar oude Cogétama Rhum Añejo XO Gran Reserva. Na rijping op vaten van ex-Bourbonvaten van Amerikaans eiken volgde er een tweede rijping op vaten van Frans eiken. Deze bewuste keuze van rijping geeft aan Cogétama Rhum die ongekende complexiteit die teruggevonden wordt in het rijke en volle karakter van deze bijzondere uitgave. 

 

Rumvaten in The Bassets Barrelhouse

Dat het zeker niet bij deze enkele uitgave zal blijven blijkt uit de aanhoudende bedrijvigheid rondom de verschillende rumvaten in The Bassets Barrelhouse. Hier wordt volop geëxperimenteerd met verschillende type vaten voor een tweede of zelfs derde lagering . 

In oktober 2023 wordt de nieuwe reeks Border Rhum gepresenteerd. De eerste uit deze serie zullen een spiced rhum en een rhum likeur zijn...