The Bassets Single Malt Whisky...


Een ode aan de kunst van het geduld hebben, héél véél geduld...

Al vanaf de oprichting van The Bassets Craft Distillery in 2015, was het de wens van whisky aficionado en master distiller Bas van Ostaden om zijn eigen whisky te stoken en te laten rijpen in The Bassets Barrelhouse op daarvoor speciaal geselecteerde en op maat gemaakte vaten.

In het vroege voorjaar van 2017 was de eerste small batch een feit. Waarna er nog vele vatafvullingen volgden. De release van de eerste vijf small batch The Bassets Single Malt whisky's worden verwacht in oktober en november 2023.

 

Een belangrijke rol is weggelegd voor het unieke vaten-management, dat we in nauw overleg met onze Cooperage hebben ontwikkeld.

Elk vat is weloverwogen en op een dusdanige wijze samengesteld, waardoor het uiteindelijk beoogde karakter van de whisky zo dicht mogelijk benaderd kan worden. Hierbij wordt ook rekening gehouden met eventuele tweede of derde finishing in andere type vaten. Een zeer interessant maar ook spannend proces. We kijken dan ook met spanning uit naar de lancering van de eerste vier Good Old Charles Collection en de Cogétama Cigar Malt Edition 2023. Voor informatie hierover kunt u een mail sturen naar info@thebassets.com.

 

 

"A great bottle of whisky is not only a work of art; it is a work of nature, sleepily alive, constantly changing..." 

 

Eind juni 2023 zijn we gestart met het selecteren van de vaten uit The Bassets Barrelhouse die ons het meest geschikt lijken voor de eerste release van onze The Bassets Malt Whisky's.

Een team van geselecteerde whiskyliefhebbers en -kenners zorgt er mede voor dat enkel de juiste vaten in aanmerking komen voor deze eerste Small Batch release.

De flessen zullen binnenkort in beperkte oplage verkrijgbaar zijn in de The Bassets Distillery Online-Shop.

 

We keep you posted...

The Bassets Barrelhouse...


Bezoek ook onze OnlineShop voor Distillery editions


Een nieuwe levering vaten ligt klaar om afgevuld te worden (oktober 2021).