The Bassets Single Malt Whisky...


Een ode aan de kunst van het geduld hebben, héél véél geduld...

Al vanaf de oprichting van The Bassets Craft Distillery in 2015, was het de wens van whisky aficionado en master distiller Bas van Ostaden om zijn eigen whisky te stoken en te laten rijpen in The Bassets Barrelhouse op daarvoor speciaal geselecteerde en op maat gemaakte vaten.

In het vroege voorjaar van 2017 was de eerste small batch een feit. Waarna er nog vele vatafvullingen volgden. De lancering van de eerste small batch The Bassets Single Malt whisky wordt verwacht ergens tegen het einde van 2020.

 

Een belangrijke rol is weggelegd voor het unieke vaten-management, dat we in nauw overleg met onze Cooperage hebben ontwikkeld.

Elk vat is weloverwogen en op een dusdanige wijze samengesteld, waardoor het uiteindelijk beoogde karakter van de whisky zo dicht mogelijk benaderd kan worden. Hierbij wordt ook rekening gehouden met eventuele tweede of derde finishing in andere type vaten. Een zeer interessant maar ook spannend proces. We kijken dan ook met spanning uit naar de eerste The Bassets Distillers Edition 2020. Voor informatie hierover kunt u een mail sturen naar info@thebassets.com.

 

 

The Bassets Barrelhouse...


Bezoek ook onze OnlineShop voor Distillery editions