Genever met een typische Bassets Touch...


Omdat je traditie nooit uit het oog mag verliezen...

Zowel in Nederland als in België worden er al sinds mensenheugenis verschillende soorten Jenevers of Genevers gedistilleerd. Vaak volgens oud familierecept, overgedragen van vader op zoon. En, laat ons eerlijk zijn, dat moet zo blijven. Daar moeten we trots op zijn. Dat moeten we koesteren. Genever is nu eenmaal onze "Heritage", ons Nationaal erfgoed!

Maar helaas is deze traditie de laatste jaren  een weinig in de vergetelheid geraakt door het geweld van gin en andere spirits. En dat is jammer, heel jammer!

 

The Bassets Craft Distillery heeft zich daarom ten doel gesteld om deze aloude traditie in zijn volle glorie te herstellen. En dit kan door Genever weer de aandacht te geven die het verdient. Maar dan wel met een eigenwijze en eigenzinnige typische Bassets Touch. Genever in een nieuw jasje, als het ware. Gebaseerd op die oude vertrouwde familietraditie. Maar dan gewoon net even anders...

 

Ons geheim van een echte Genever...

Het geheim van onze Genever zit hem in de, voor sommigen onorthodoxe, keuze van de kruiden en het gebruik van de verschillende soorten granen waarmee wordt gewerkt. Die bijzondere combinatie geeft onze Genever zijn opmerkelijke aroma, volle smaak en aangenaam lange afdronk. 

Daarnaast zoeken en experimenteren we voortdurend, in nauwe samenwerking met onze vatenmaker, naar de beste mogelijke combinatie van houtsoorten voor de productie van onze eiken 100 liter vaten. Want deze houtsoorten hebben namelijk een zeer grote bijdrage bij de definitieve vervolmaking van de onze oude Genevers tijdens de lagering. 

 

Simpel toch!