GNVR, jong maar vooral eigenzinnig...

Onze GNVR is de laatste nieuwe aanwinst van The Bassets Craft Distillery. Het is een drie maal met zorg gedistilleerde jonge niet gelagerde dubbele graangenever van 38%.

 

In de neus de fruitige en kruidige aroma's van jeneverbes, hop en Sint Janskruid.

In de smaak is het licht bittere van sinaasschillen, hop en alsemkruid te herkennen. Anijszaad, zoethout en de gebruikte moutsoorten gerst, rogge en mais geven GNVR die pittige en uitzonderlijk warme toets.

De afdronk is aangenaam zacht en vloeit subtiel lang uit door de toepassing van korianderzaad en gember.

 

GNVR is small batch gestookt in een kleine pot still en wordt gebotteld in 50cl flessen. GNVR is binnenkort enkel te koop in de OnlineShop van de distilleerderij.

 

38.0%/50 cl. 

Binnenkort verkrijgbaar in de OnlineShop

Distilled & bottled at The Bassets Craft Distillery Good Old Charles, een zeer oude dappere Genever...

Good Old Charles is een zeer oude dubbele graangenever, genoemd naar Charles, de oude kater van de stokerij.

Tijdens zijn dagelijkse ronde over het terrein van de stokerij werd Charles in de vroege vooravond van eerste kerstdag 2017 aangevallen door een jonge vos, die zijn weg zocht naar het kippenhok. Wonderwel overleefde onze Charles dit voorval. Uit respect voor zijn dappere optreden hebben wij deze heel bijzondere Genever aan hem opgedragen. 

 

Good Old Charles, The Fox Hunt, is een zeer oude dubbele graangenever van 38% die minimaal drie jaar gelagerd heeft op kleine medium toasted, Frans eiken vaten van 100 liter. Het zijn juist deze vaten die bij lagering Good Old Charles zijn warme en volle karakter geven.

In het aroma herkent u hints van vanille, honing, hout, leer en koffie. Maar ook de fijne kruidigheid van jeneverbes, zoethout en Engelwortel is duidelijk herkenbaar.

De smaak is vol en rijkelijk. Opnieuw is er die opmerkelijke subtiel groene kruidigheid, mede aangezet door de lagering op dit type vat. Maar er is ook die aangename zacht zoete smaak van mout, geroosterd brood, karamel, chocolade en honing.

In de afdronk is Good Old Charles een overrompeling van smaakindrukken. Een die vol is, rijkelijk, intens en lang uitvloeit.

 

Good Old Charles, The Fox Hunt is small batch gestookt in een kleine pot still en wordt gebotteld in 50cl flessen. Deze zeer gelimiteerde botteling van Good Old Charles is binnenkort enkel te koop in de OnlineShop van de distilleerderij.

 

38.0%/50 cl.

Binnenkort verkrijgbaar in de OnlineShop

Distilled , aged & bottled at The Bassets Craft DistilleryVrijmoed Jenever, just a little history repeating...